top of page

Keyserstroom

Locatie: Meppel

Opdrachtgever: Kroonenberg groep, E.CP

Renderings: zes x zes

Fase: Bouw voltooid

Na vertrek van V&D uit de Keyserstroom zocht de eigenaar naar een manier om het winkelcentrum een impuls te geven. Met de komst van een bioscoop en horeca wordt de Keyserstroom nieuw leven ingeblazen.

 

Het winkelcentrum Keyserstroom in Meppel ligt aan het einde van de Hoofdstraat. Het complex beschikt over een parkeergarage, die fungeert als de belangrijkste trekker van het winkelgebied. Voorafgaand aan onze transformatie kampte het winkelcentrum met leegstand, mede door het faillissement van warenhuisketen Vroom & Dreesman (V&D).

 

Een uitnodigende sfeer creëren

Onze renovatie bestond uit het verbeteren van de uitstraling en de sfeer van het winkelcentrum. We hebben onder meer een bioscoop en horecagelegenheden toegevoegd om de levendigheid van de locatie te vergroten.

 

De hoogte van de passage is verdubbeld, om zo ruimtelijke relaties te creëren die de beleving en oriëntatie in het gebouw verbeteren. Door het toevoegen van een lift en trappenhuizen is de doorstroom van bezoekers binnen het winkelcentrum geoptimaliseerd.

 

Ook hebben we meer licht door het dak naar binnen gebracht, waardoor het donkere interieur van de entree is getransformeerd en een meer uitnodigend karakter heeft gekregen. Verder hebben we de indeling logischer gemaakt en het totaalbeeld verbeterd door de gevels en de gebruikte materialen aan te passen.

 
Levendigheid binnen en buiten

Op verschillende plaatsen hebben we entrees aan de gevel toegevoegd, waardoor de interactie tussen binnen en buiten een impuls heeft gekregen. Om het straatbeeld te verfraaien is aan de Kruisstraat een terras aangelegd. Door de nieuwe bioscoop en horeca is het centrum nu de hele dag door een stuk bruisender. De ingang van het winkelcentrum is tot later op de avond geopend, wat extra bijdraagt aan de bereikbaarheid en levendigheid van de locatie.

bottom of page