top of page
Kopermolen.jpg

Over EUP design

Voor ons is elke ontwerpopgave een uniek vraagstuk. In het spanningsveld van kansen, wensen en uitdagingen dat ieder project met zich meebrengt, zoeken wij naar de optimale oplossing.

 

Ons doel is bereikt wanneer we de juiste balans hebben gevonden tussen alle belangen die een rol spelen: die van de opdrachtgever, maar ook die van de fysieke en maatschappelijke omgeving. Wij streven ernaar architectuur te creëren die letterlijk en figuurlijk energie geeft—die verrassend, inspirerend en tegelijkertijd vanzelfsprekend is.

23_edited_edited_edited.png

Verweven van schaalniveaus

Wij vinden dat een ontwerp niet alleen aangenaam en functioneel moet zijn voor haar gebruikers, maar ook voor haar omgeving. Een gebouw dient een passende toevoeging te zijn aan de omliggende architectuur en haar locatie naar een hoger niveau te tillen.

 

Vanaf de start van het ontwerpproces schakelen we voortdurend tussen de verschillende schaalniveaus die een rol spelen. Hierbij zoeken we naar integrale oplossingen. Stedelijke structuren kunnen hierdoor bijvoorbeeld terugkomen in architectonische details. Zo creëren we totaaloplossingen die op elk vlak voldoen aan de wensen en eisen van de opdrachtgever, zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen.

Licht en aantrekkelijk

Wij creëren graag prettige, mooie leefruimtes—inspirerende gebouwen die het beste in hun gebruikers naar boven halen. Ruimtes die verwelkomend en vol licht zijn, en een positieve invloed hebben op het dagelijks welzijn. Dit doen we door van openheid en transparantie een prioriteit te maken, in zowel het gevelontwerp als de indeling.

 

Wij geloven dat werken en leven in aantrekkelijke, natuurlijk verlichte ruimtes een sterke impuls kunnen geven aan de motivatie en inspiratie van de gebruikers. Daglicht en uitzicht krijgen daarom bijzondere aandacht binnen ons ontwerpproces.

Meppel keijserstroom.jpg
18_edited.png

Leren van het verleden, creëren voor de toekomst

We analyseren bestaande stedelijke structuren die goed functioneren om hun aard en karakter te doorgronden. Waardevolle elementen dienen als inspiratie voor onze ontwerpen.

Voor ons draait duurzaam ontwerpen om het inspelen op de behoeften van huidige én toekomstige generaties. Dit doen we bijvoorbeeld door duurzame materialen uit hernieuwbare bronnen te gebruiken en een circulaire economie te ondersteunen.

 

Daarnaast moet een gebouw veranderingen kunnen ondergaan zonder haar identiteit te verliezen. Dit spanningsveld tussen tijdelijkheid en permanentie zoeken we graag op. We zoeken naar nieuwe mogelijkheden die een flexibel gebruik en indeling mogelijk maken, maar tegelijkertijd de essentie van het gebouw laten voortbestaan.

IMG_3725.jpg
Houten oppervlak

Management

Daan van der Vlist, head architect EUP design

Daan van der Vlist

Head Architect

  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page